Verandering kidslarp regels
LARP Event Nieuws
Thursday, 08 March 2012 12:32

 

Kidslarp2011_kidsWe hopen jullie dit jaar allemaal weer te zien op onze ridderavonturen (kidsLARP). Voordat je naar het evenement gaat, is het aan te raden nog eens goed te kijken naar onze online personageformulieren, want er zijn een aantal grote veranderingen doorgevoerd. Deze zijn bijna allemaal in jullie voordeel. We hopen hierdoor de regels te versimpelen en zo de avonturen nog leuker te maken.

 

Ook sluiten de regels nu nog beter aan op de regels van de weekendevenementen, waardoor de overgang hopelijk nog soepeler verloopt. Als jullie vragen of opmerkingen hebben over de regels, dan horen we dit graag. Je kan reageren op ons forum of mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

Alle veranderingen op een rijtje

 

 
* Alle beperkingen wat betreft wapens en schilden zijn komen te vervallen. Alle soorten personages mogen nu alle soorten wapens dragen, of je nu met een zwaard, een dolk, een schild, een staf of pijl en boog wil vechten. Je moet het wapen van je keus natuurlijk wel zelf meenemen.

 

* Bijna alle beperkingen wat betreft harnas/bescherming is zijn komen te vervallen. Iedereen mag dus leren, maliën of plaatharnas dragen. De enige uitzondering is dat magiërs geen metalen harnas, dus geen maliën of plaatharnas mogen dragen. Dit is op de weekendevenementen ook zo. Als je je borst/buik en rug beschermd hebt met harnas, krijg je hier extra levenspunten voor. Die kan je bij je totaal optellen. Voor leren harnas krijg je 1 levenspunt extra, voor maliën 2 LP en voor plaatharnas 3 LP. Als je harnas draagt om je armen, benen of hoofd te beschermen, krijg je hiervoor geen LP. Het ziet er natuurlijk wel erg mooi uit, dus als je het hebt, neem het dan vooral mee naar de evenementen om te dragen.

 

* Het personage ‘Priester’ is komen te vervallen. Deze  bleek te weinig toe te voegen naast de personages ‘Magiër ‘ en ‘Paladijn’, die er gewoon in blijven en zelfs verbeterd zijn.

 

* De magiër heeft vanaf nu 10 mana. Dit betekent dat je per dag de magische kracht hebt om 10 spreuken te doen. Magiërs krijgen bij de incheck op het evenement nog steeds 5 spreuken op kaartjes. Dit zijn de spreuken die jouw personage kent, ze dienen als geheugensteuntje. Elke gilde heeft andere spreuken. Je mag zelf weten of je elke spreuk 2 keer wilt doen of 1 spreuk 10 keer of een andere combinatie van spreuken. Elke combinatie mag, zolang je in totaal maar niet meer dan 10 spreuken doet, want dan is je mana op. Als je mana op is, kan je je alleen nog maar met je wapens beschermen, maar kan je geen spreuken meer doen. Je levert je kaartjes aan het einde van de dag in bij de organisatie. Op het volgende evenement krijg je weer nieuwe kaartjes en dan heb je weer 10 nieuwe mana voor je volgende avonturen.

 

* De paladijn heeft vanaf nu 10 mana. Dit betekent dat je per dag de magische kracht hebt om 10 spreuken te doen. Paladijnen krijgen bij de incheck op het evenement een kaartje, met daarop de genezingsspreuk GENEES WOND, waarmee ze 2 LP per keer kunnen genezen. Dit kunnen ze dus in totaal 10 keer op een dag doen, daarna is je mana op en kan je geen spreuken meer doen.  Je kan je dan natuurlijk nog wel met je wapens beschermen. Je levert je kaartje aan het einde van de dag in bij de organisatie. Op het volgende evenement krijg je weer opnieuw een kaartje en dan heb je weer 10 nieuwe mana voor je volgende avonturen.

 

* Avonturiers hebben meer vaardigheden gekregen die ze kunnen kiezen en ook zijn een aantal vaardigheden uitgebreid. Zeer de moeite waard om eens goed naar te kijken.

 

Alle veranderingen staan op de nieuwe personageformulieren


 

GW korting


Jouw hobby, wordt lid!

larp groep
wargames groep
magic groep

GNS News Update

Schrijf je in voor één of meerdere updates en blijf op de hoogte!

Volg ons op...

     twitter-icon-knipoog  hyves_logo