De Dwaler - Informatie voor spelers
LARP Event Nieuws
Thursday, 09 January 2014 16:36

Beste deelnemers van De Dwaler,
 

Het is alweer 2014 en dat betekent dat De Dwaler in aantocht is (28 t/m 30 maart). Achter de schermen wordt al volop gewerkt!
 

Wij willen jullie voor Dwaler 17 informeren over de volgende zaken:
De geruchten zijn waar! Dwaler 17 gaat plaatsvinden op de andere kant van het terrein. Dit gaat voor spelers In Spel en Uit Spel gevolgen hebben. Tijdens Dwaler 16 heeft er een enorme exodus plaatsgevonden. De aankomst zal tijdens Dwaler 17 plaatsvinden. Daarom zal Dwaler 17 in teken staan van het opbouwen op een nieuwe plek. Vanwege de verhuizing zullen alle spelers op een vast moment op vrijdagavond gezamenlijk In Spel gaan. Voor nieuwe personages zal er een intro queeste zijn.
 

Kampementen en kampeerplekken binnen en buiten het dorp (In Spel kamperen)
Voor de nieuwe locatie kunnen spelers In Spel kampementen/ kampeerplekken aanvragen in het dorp en buiten het dorp. We willen tijdens het evenement zoveel mogelijk het gevoel van samen vluchten en aankomen op een nieuwe locatie simuleren. Maar het moet wel praktisch blijven uiteraard. Daarom mag iedereen al wel zijn tent(en) opzetten op vrijdagmiddag (ook omdat daar al in geslapen gaat worden). Maar dat de verdere aankleding van de kampeerplekken en kampementen op zaterdag uitgespeeld gaat worden.
 

Iedereen kan een In Spel tent of een kampement (als je met een groep bent) binnen of buiten het dorp aanvragen. Aanvragen kunnen verstuurd worden naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Voor het dorp is beperkt plek. Om in spel te kamperen heb je uiteraard een In Spel verantwoorde tent nodig (middeleeuwse tent, of canvas tent die niet te modern oogt). De aankleding (banieren, stoeltjes, enz) moeten verder ook In Spel verantwoord zijn. Als je twijfelt of jou tent en/ of aankleding In Spel verantwoord zijn, kun je ook mailen naar het bovenstaande adres. Stuur dan even een foto/ beschrijving mee van de tent/ aankleding.
 

Zet in je aanvraag de volgende informatie:
1. Het aantal tenten;
2. De maten van de tent/ tenten;
3. wel of geen vuurplaats
 

Wanneer van toepassing;
4. Een korte beschrijving van de groep die het kamp gaat bewonen;
5. Het aantal mensen dat gaat slapen in het kamp;
6. een korte beschrijving van de geplande aankleding van het kampement
 

Uiteraard is Uit Spel slapen altijd mogelijk op het Uit Spel kampeerveld. Hier hoef je geen aanvraag voor op te sturen.
 

Vuurplekken
Er zijn 4 kampementen te vergeven buiten het dorp met eigen vuurplek (met bankjes). Als deze zijn vergeven mag je nog wel op een andere plek buiten het dorp een kamp opzetten, deze hebben alleen geen speciale vuurplek. Je mag dan wel vuur maken, maar dan met een eigen vuurschaal (vuurplek die boven de grond hangt).
 

Dwaler 16 - ben je vroeg vertrokken?
Alle spelers die door de regen of andere calamiteiten vervroegd zijn vertrokken op Dwaler 16 hoeven zich geen zorgen te maken over hun karakter. De ruling die wij hierop geven is dat zij ook gevlucht zijn voor het naderende gevaar en op tijd zijn weggekomen uit de regio.
 

Achtergrond insturen
In januari hebben we weer tijd om achtergronden te lezen. Heb jij je achtergrond nog niet opgestuurd, Stuur deze dan op naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Alles dat na 31 januari ingestuurd wordt, kunnen we niet meer lezen voor Dwaler 17. Als we je achtergrond binnen hebben gekregen kan het zijn dat we plot baseren op jou achtergrond. Het insturen van een achtergrond is echter geen garantie voor persoonlijk plot.
 

Met vriendelijke groet,
|Het VL team, Mathijs en Robin

 

 
De Dwaler OPROEP
LARP Event Nieuws
Wednesday, 29 May 2013 12:03

Omdat met Dwaler 16 (6 t/m 8 september 2013) er een nieuw VL team zijn intrede doet, bij deze een oproep vanuit dit nieuwe team:

Middeleeuws contract"Beste Dwaler spelers,

We willen graag jullie personages beter leren kennen voor komende Dwaler. Daarom willen we je vragen om een achtergrond van je huidige Dwaler personage op te sturen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Omdat er zo'n 200 spelers zijn, hebben we tijd om maximaal 1 A4 per speler door te lezen. Als je achtergrond langer is, willen we graag een samenvatting van 1 A4 ontvangen.

Als je je achtergrond voor 21 juni opstuurt kan het zijn dat we deze kunnen gebruiken voor het plot van de komende Dwaler (16). Het is echter geen garantie voor persoonlijk plot. Alvast Bedankt!

Met vriendelijke groet,
Verhaalleiding De Dwaler (Mathijs Heideveld en Robin Huisman)" 
Coming Soon - LARP event Quon
LARP Event Nieuws
Wednesday, 22 May 2013 10:39

Klik hier om direct tickets te bestellen voor Quon in onze Ticketshop!


Vodukar groep LRGIn het weekend van 21 t/m 23 juni is het weer tijd voor Quon. Er is nog plek bij de figurantengroepen. Geef je snel op, want voor deze groepen is beperkt plek.

 

Spelers tickets zijn ook nog verkrijgbaar, hier is onbeperkt plek!! Let er wel op dat op donderdag 23 mei de prijzen omhoog gaan. Aan de poort zijn alleen nog speler tickets verkrijgbaar.

 
BELANGRIJKE mededeling De Dwaler i.v.m het weer en code oranje
LARP Event Nieuws
Thursday, 28 March 2013 18:23

De weersvoorspelling voor komend weekend is als volgt: overdag 4/5 graden, 's nachts -3. Het wordt dus aardig koud. Daarnaast is er in verband met de droogte vanaf donderdag 28 maart Code Oranje van kracht in de provincie Overijssel. Dit houdt in dat er geen open vuur gestookt mag worden. De brandweer is tijdens Code Oranje extra alert op bos- en heide branden en daarom wordt vanaf 28 maart een luchtsurveillance gestart. Code Oranje is net zo lang van kracht totdat deze is opgeheven. De brandweer doet er dus alles om een bos- en heidebranden te voorkomen, maar vraagt ook de gebruikers van de natuurgebieden om hulp. 


Voor ons tijdens LARP evenement de Dwaler betekent dit dus dat er geen kampvuren mogelijk zijn en dat er ook niet gekookt mag worden op open vuur. Erg jammer, zeker omdat kampvuren naast de warmte ook voor de nodig sfeer zorgt. Helaas geldt code oranje ook voor 'natuurterrein' de Ada's Hoeve en kunnen wij als organisatie hier niks aan veranderen. We hopen dan ook op jullie begrip. Wat we wel kunnen doen is zoveel mogelijk proberen te faciliteren, zodat deze bijzondere omstandigheden van kou en geen vuur, niet voor al te grote problemen gaat zorgen.


Wat kan/ mag wel?
- Koken op campingas mag van de brandweer wel, mits de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen ( Emmertje water/zand of blusdeken). Dus mocht je een campinggas stelletje mee willen nemen om je eten op te bereiden, dan mag je die gebruiken onder de hiervoor genoemde voorwaarden.


- Voor de mensen die hadden gerekend op het koken op open vuur en niet de beschikking hebben over een eigen campinggas stelletje, hebben wij een aantal branders geregeld waarop gekookt kan worden. Deze worden ter beschikking gesteld op één centrale plek, waar ook de veiligheidsmaatregelen in acht zullen worden genomen. Gewone kookpannen kunnen op deze branders worden gebruikt (deze moet je zelf meenemen). Omdat meerdere mensen/ groepen waarschijnlijk gebruik willen maken van deze kookplek, vragen we om jullie medewerking en geduld naar elkaar toe. Het kan zijn dat je op elkaar moet wachten. Aan het gebruik van deze kookhoek zitten geen kosten verbonden. Mocht je helemaal niet zelf willen koken, dan kun je natuurlijk altijd nog gebruik maken van de cateringmogelijkheden in het dorp (pizza uit de oven en verschillende broodjes in de bar).


- Verder zullen er twee heaters zijn die warme lucht blazen; één in de bar en één in de figurantentent. Een ieder mag zich hier opwarmen, spelers graag in de bar. (Je bent niet verplicht een drankje of hapje te kopen)

.
- Tot slot zullen er in totaal 30 dekens zijn op drie verschillende locaties om je in op te warmen; 10 bij de bar, 10 bij de algemene kookplaats en 10 bij de figurantentent.
Deze dekens lenen we, dus deze mogen niet vies worden. We vragen dan ook om jullie medewerking om deze dekens alleen te gebruiken op de aangegeven locaties en niet mee te nemen naar je tent.


We gaan ervan uit dat mensen eigen voorzorgsmaatregelen treffen tegen de kou in en rondom hun eigen tent. Zorg er ook voor dat je warme schoenen en (onder)kleding meeneemt en een goede slaapzak. Vanuit de organisatie willen we Frank van der Spek heel erg bedanken, voor het meedenken en het regelen van de branders voor de kookplaats en de dekens. Echt top. Ondanks de omstandigheden hopen we dat we er met z'n allen een mooi evenement van kunnen maken.


Mvg,
Lisette, Igor, Jonathan
GNS LARP events

 

 
LARP Regelwijzigingen voor 2013
LARP Event Nieuws
Wednesday, 27 February 2013 16:49

  MG 8437 copyAls je meedoet aan een LARP evenement is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels en spreuken die je op het evenement gaat tegenkomen. Deze regels staan in ons Regelsysteem. Vanaf 2013 werken we met een nieuw systeem.

Op al onze meerdaagse evenementen zijn de Basisregels GNS LARP evenementen van toepassing. Hierin staan de algemene regels (organisatie, veiligheid, personage maken, algemene vaardigheden, enz.) Lees deze regels goed door, ongeacht aan welk meerdaags LARP evenement je meedoet.

Per evenement is er een aanvullende module om de setting het best tot zijn recht te laten komen:

Module Alchemie en Magie - De Dwaler en Quon
Module Alchemie en Magie - Terra X

Beknopt overzicht regelwijzigingen! -
Mocht je reeds bekend zijn met onze regels: Voor 2013 zijn er regelwijzigingen ten opzichte van het regelsysteem 2012. Je vindt deze wijzigingen beknopt in de Errata regels 2012-2013.

Personageformulier
Het personageformulier is een handig overzicht voor het indelen van je ervaringspunten in vaardigheden, magie en alchemie. Het personageformulier kun je voorafgaand aan het evenement voor jezelf invullen bij je karaktercreatie. Deze hoef je vooraf niet in te leveren/ te mailen. Neem deze mee naar de incheck van het evenement, daar wordt deze gecontroleerd. Download de formulieren voor onze LARP Events:

Personageformulier 2013 - Dwaler en Quon
Personageformulier 2013 - Terra X


Vragen over deze spelregelveranderingen

Gezien er aardig wat veranderingen zijn dit jaar, begrijpen we dat je misschien vragen hebt. We willen je verzoeken deze op ons forum te stellen, zodat we zoveel mogelijk vragen en antwoorden op dezelfde plek hebben staan. Is het een vraag die heel specifiek over je personage gaat en liever niet in het openbaar stelt, stuur dan je vraag naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 
Coming Soon: LARP event De Dwaler
LARP Event Nieuws

 

dwaler banner

Ticketprijs Speler: nog 2 weken Laag tarief!  (tot 28 februari)
Direct naar de ticketshop om kaarten te bestellen

In het weekend van 29 t/m 31 maart is het weer tijd voor De Dwaler. In alle groepen is nog plek, zowel bij de figuranten als bij de spelers. De Dwaler is een Middeleeuws Fantasy evenement. Er komen fantasy elementen in de setting voor, maar de nadruk ligt voor een groot deel op de Middeleeuwen. Meer Informatie over De Dwaler vind je hier.

 

 
WANTED: vrijwilligers LARP events
LARP Event Nieuws
Wednesday, 23 January 2013 14:36


Gezocht, vrijwilligers voor diverse gezellige teams binnen Games-N-Stuff LARP Events.


wanted team webOnze LARP evenementen worden mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers die zich in verschillende teams inzetten. Omdat de evenementen groeien, moeten ook deze teams groeien. We zijn dus altijd op zoek naar versterking, maar voor 2013 helemaal met de nieuwste evenementen: Terra X en het winterevenement!


Teams
Lees gauw verder over de verschillende teams. Per team staat er aangegeven wat wij precies zoeken. Wie weet zit er iets bij wat jij graag doet, dan hebben we je er graag bij! Als je je opgeeft als vrijwilliger voor één (of meer) van de teams, dan kijken wij of we je geschikt vinden voor dat team. Zo ja, dan stellen we een dag of evenement voor waarop je kan meelopen. Jij kan dan kijken of het inderdaad wat voor je is en wij kijken ook hoe het loopt. Je mag natuurlijk ook verschillende teams uitproberen, er is voor elk wat wils en niet iedereen past overal. Je kan je voor elk team per evenement opgeven of voor het hele jaar.

Vergoeding
Naast onder genoemde zaken willen wij de actieve vrijwilligers bedanken voor hun inzet en krijgen ze een mooie vergoeding in de vorm van punten, welke je kan verzilveren voor een figuranten of spelerskaartje.


Stage
Het is ook mogelijk je (maatschappelijke) stage in één van deze teams te lopen. Vooral het facilitair- en het opbouwteam zijn geschikt voor maatschappelijke stages, maar ook voor specifiekere stages van voortgezet of hoger onderwijs zijn er leuke en uitdagende stagemogelijkheden.

Lees meer over de verschillende vrijwilligersteams
 

banner FBactie

 
Introductieprijs Terra X 'speler' tot 31 december!
LARP Event Nieuws
Monday, 10 December 2012 15:41

TerraX Logo3 mini
Bestel direct tickets in onze ticketshop!

 

Terra X is een nieuw Nederlands LARP-evenement, dat wilde fantasie koppelt aan een venijnig realisme. Op allerlei manieren zal de organisatie je helpen om diep ondergedompeld te raken in de vervallen wereld van dwergenkoningin Boï, haar raadgever Greher en haar rivaal, de elf Enûmatil. Dit evenement vindt in 2013 plaatst in het hemelvaartweekend van 9 t/m 12 mei. De setting is Middeleeuws Fantasy en de minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar. We willen met dit evenement een sterke en ruime basis voor rollenspel neerzetten. Een uniek evenement wat uit kan groeien tot mogelijk één van de grootste van Nederland. 


Beleving
Wat centraal staat bij terra X is beleving. Beleving van een unieke Middeleeuwse fantasy wereld, waarbij veel elementen echt tot leven komen, o.a. door Real-enactment (het ECHT uitspelen van ambachten), een eigen munteenheid, continue spel en plot; Heb je een geschikte tent, dan kampeer je in spel in één van de kampementen of het dorp. Dit betekend dus een uitgebreid dorpsgebied, waarin ook cateraars en winkeltjes voor veel sfeer zullen zorgen. Er zijn geen tijd uit momenten.

 

Drietal3Alle informatie op een Rij over Terra X:
Setting/ het verhaal
De Gildes (als speler kun je je hierbij aansluiten, niet verplicht)

Maak kennis met personages en groepen uit de setting
Teaser 1 - Ontmoeting Boi en Greher
Teaser 2 - Oproep Greher
Terra X Geografie
Terra X Religies
Bericht van de verhaalleiding aan alle deelnemers!
Terra X Praktische informatie
Terra X Forum
Ter Inspiratie: Moodbord Terra X!
Terra X FAQ
Terra X Figuranten informatie


Regelsysteem

Begin februari worden de regels van Terra X bekend gemaakt. Dit zal een aangepaste versie zijn van ons huidige regelsysteem.


facebookTerra X heeft ook zijn eigen Facebook pagina, als je lid wordt van de pagina maak je kans op een vette prijs. Binnenkort hierover meer! De pagina vind je hier: http://www.facebook.com/TerraXLarpEvent 


 
Maak kennis met de gevaarlijke groepen van ons nieuwste LARP event
LARP Event Nieuws
Wednesday, 21 November 2012 11:26

TerraX Logo3 mini


Na de komst van Teoc is er veel veranderd in de wereld, vernietiging, dood, verderf en natuurlijk het Gif waren nare gevolgen van Teoc. Hele beschavingen waren weggevaagd, slechts een handje vol overlevenden. De groepen die ontstonden leefd en geïsoleerd, ontwikkelden een nieuwe eigen beschaving. Hieronder zijn drie beschrijvingen die in verloop van tijd zijn samengesteld, dit zijn beschrijvingen van de drie grootste gevaren (naast wilde dieren) die men kan tegen komen op hun reizen in de werled van Terra X.

 
 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Page 1 of 6

GW korting


Jouw hobby, wordt lid!

larp groep
wargames groep
magic groep

GNS News Update

Schrijf je in voor één of meerdere updates en blijf op de hoogte!

Volg ons op...

     twitter-icon-knipoog  hyves_logo